Futásról, motivációról, egy tapasztalt nő mindennapjairól

Kicsizsuzsimegyafélmaratonra

Kicsizsuzsimegyafélmaratonra

Február 6. Kész a haditerv, már csak puskaporral kell bírni

…avagy hogyan nyertem életemben először valamit?

2016. február 06. - Kicsizsuzsimegyafélmaratonra

Heti mottó:

"Lehetsz Pápa, vagy amerikai elnök? Egyik sem. Nőnek és nem amerikainak születtél, egyik ellen sem tehetsz semmit! Csak elfogadod."

Még csak három hete, hogy eldöntöttem, nekivágok életem első félmaratonjának, de máris érzem, mennyire nehéz vállalkozás lesz ez. Nem a kitartásommal, a lelkierőmmel, az akaraterőmmel lesz a gond, hanem a térdemmel. Nem akarok semmi rosszat bevonzani, de már most látszódik, az én térdeim valószínűleg nem a hosszútávokra születtek. Eredeti terveimmel ellentétben módosítanom kellett az elképzeléseimen, és nem tudok hetente hat napot edzeni (ebből két óra TRX), mert a lábam sajnos rakoncátlankodik, így a pihentetés az, amely egyedül eredményre vezet. Persze az elképzelést, hogy hol akartam tartani február elején megtett távolságban, sikerült tartani, de nagy kérdés, 21 km nem lesz-e nagyon megterhelő a szervezetemnek.

2016-01-22_20_02_13.jpg

Nem akarok azonban negatív dolgokkal foglalkozni, csak pozitívan közelítem meg ezt a kérdést, pláne most, hogy a héten, életemben először, nyertem valamit. Sokan látták a Facebookon azt a képet, amelyet az I love Balaton Éjszakai Futás oldalára töltöttem fel. A fénykép egy játék része volt, és ingyen nevezést, illetve különböző szuper ajándékokat lehetett nyerni. Számomra is hihetetlen volt, amikor a nyertesek között megláttam a nevem, ráadásul az ingyen nevezés mellé egy utalványt is kapok, amivel egy futóboltban vásárolhatok megadott keretösszegben. Nem tudom, melyiknek örültem jobban, hiszen egy ideje már új futócipő vásárlásán töröm a fejem, a júliusi versenyre pedig igazi Mission Impossible volt a nevezés – így igazán különleges helyzetbe kerültem egyetlen fotónak köszönhetően. A július 2-ai, balatonfüredi éjszakai futóverseny, az I love Balaton szervezésében biztosan életem egyik legemlékezetesebb sporteseménye lesz.

2016-02-02_09_28_46.jpg

Ennek örömére összeállítottam a tervet, mely versenyeken szeretnék nyárig indulni, az ősziekről pedig, elsősorban távokra gondolva, az addigi teljesítmény alapján döntök majd.

Nekem a félmaraton – most úgy látom -, egy egyszeri alkalom, amelyet egyszer le akarok futni.

De egyszer mindenképp.

Aztán hogy ez összejön-e  annak ellenére, hogy én mindent megteszek ennek érdekében, már nemcsak rajtam múlik.

Tegnap valakinek arról meséltem, mennyire félek attól, hogy a térdeim nem engedik majd átélni ezt a csodát. Nagyon könnyen megnyugtatott:

"Lehetsz Pápa, vagy amerikai elnök? Egyik sem. Nőnek és nem amerikainak születtél, egyik ellen sem tehetsz semmit! Csak elfogadod."

Igaza van. Én mindenesetre mindent megteszek, hogy ezt az álmom elérjem. Az idő már most sem érdekel, a táv leküzdése, a célba érkezés és az érem az, amely hajtani fog.

Még majdnem négy hónapig ez lebeg a szemem előtt.

Az idei versenynaptáram:

Április 17. 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Margitszigeti Nagyrét, 10km (benevezve)

Május 22. 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, Városliget, 10+5 km (benevezve)

Június 4. II. közúti Tihanyi félmaraton, Tihanyi PLACC piac, 21 km (benevezve)

Június 18. Energy Fáklyás futam, Balatonkenese, 14 km

Július 2. I love Balaton Éjszakai Futás, Balatonfüred, 10 km (benevezve)

Szeptember 3. NN Family Run, Városliget, 10 km

Szeptember 11. 31. Wizz Air Budapest Félmaraton, Városliget, táv még nem eldöntött

Október 9. 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál, Városliget, táv még nem eldöntött

Kicsizsuzsi©

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsizsuzsimegyafelmaratonra.blog.hu/api/trackback/id/tr218364320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsizsuzsimegyafélmaratonra 2016.02.06. 14:35:13

@GYSZM: Hú, nagyon köszönöm! Beszerzem őket, az áruk sem vészes. A C-vitamin nálam alap.

GYSZM 2016.02.07. 06:44:34

a c-vitamin jó, de önmagában kevés, minimum egy erős multi is kell. pl én ezt szedem, s most akciós, nagyon jó ár-érték arányban van:

shop.biotechusashop.hu/one_a_day___100_tabletta_181?utm_source=website&utm_medium=rotator&utm_campaign=februari_kiemeltakcios_rotator
süti beállítások módosítása